Vår i Trädgården

Nu har det börjat synas vårtecken i trädgården. Se och njut!

   Krokusen blommar för fullt.

      En liten hyacint i knopp.


Med våren kommer vårröjning, jag började så smått förra helgen.

Planterade även de nyinköpta julrosorna och lite annat smått och gått från trädgaårdsmässan, om för övrigt var mycket  mindre i år än förra året.
                                                                            







Jag har även gjort lite vårfint inne, planterade pärlhyacint och tusensköna i ett loppisfynd!



Lev gott! 
                   Mari 

Trädgårdsmässa i Malmö i helgen!

God Fredag kära vänner! Har ni något vettigt för er i helgen? Ett tips är att åka till Malmö och gå på trädgårdsmässa, det tänkte jag göra om vädret tillåter.
Spirean slog ut inne i vår lilla mathörna:


Var på mitt första möte i uppsticklingarna i Måndags, ett mycket inspirerande föredra hölls av Cecilia Wingård som hör att häpna bor en mil från Maglasäte:) Cecilia pratade om narcisser som det finns betydligt fler av en man kan tänka sig. Jag fick även köpt en liten narciss, en honungsdoftande sådan....bilder kommer vid blomning!
Cecilia är aktuell med en narcissutställning på Sofiero.

Jag fyndade lite lökar i veckan på Netto faktiskt de kan ha riktigt roliga saker ibland kvaliten däremot vet ja ingenting om.
Daliorna från blomsterlandet vann jag på mötet i trädgårdsföreningen.


Jag vill avsluta med att citera min kloka far: Morgondagen vet du ingenting om, gårdagen kan du inte göra något åt, men det är din dag idag!

Mari

Internationella kvinnodagen




Vill ge en vacker orkidée från Botaniska till Mamma, Svärmor, Rigmor, Ida, Alicia, Fia, Tessan, Martina och alla andra kvinnor som kan tänkas läsa min blogg för i dag är det eran dag!

PÅ UPPTÄCKSFÄRD I TRÄDGÅRDEN

    Jag gick som sagt på upptäcksfärd i trädgården idag söndagen den 8 mars. En liten snödroppe blommar...jag har någon speciell sort som kommer lite senare. Några tulpaner har också börjat visa sina vackra blad :)

Mitt land vid trappen fick sig en första upprensning i veckan...var rädd att missa när krokusen börjat blomma...hittade dock inte min julros kan det vara denna Nä troligtvis inte det är nog daggkåpa eller näva!


Nu är det basra lite löv kvar i landet och snart blommar krokusen!



Kasper gick också på upptäcksfärd, han tycker det är gott med gräs säger han!


 Måste ju också berätta att nu har både minipenséefröer och rosenvial kommit i jorden, den här veckan tänkte jag ta i tu med mina gula smultron....dessutom väntar uppsticklingarnas årsmöte i morgon och kanske ett besök på trädgårdsmässa i Malmö på Lördag.
KRAMAR från Mari

"Visst gör det ont när knoppar brister" sa karin Boye

Jag det ser nästan ut att göra lite ont ...men visst känns det härligt att våren är på gång! Trädet är en cornell i Göteborgs botaniska trädgård.
Idag när jag gick till jobbet strax efter sex kvittrade fåglarna.
Kram Mari

Botaniska trädgården i Göteborg!

Damen i hotelreceptionen tittade lite fundersamt på mig och Anders när vi sa att vi skulle ta spårvagnen till Botaniska. "Vad ska ni göra där nu?" Vi var i alla fall på botansiska och vi tiitade och luktade på blommor, jag vill dela med mig avnågra utav upplevelserna doften får ni drömma om!        


                     

Passade på att fynda lite också den här sprayflaskan har jag suktat efter i flera år....i boken finns massor av inspiration för sommarens projekt!



                        











Det blev även en påse sättpotatis "Maris Peer"
passande nog.
Kram!

RSS 2.0