19 april Aprikosen blommar!

Fick en trädgårdsresa till skåne förra året när jag fyllde år, då fulldes kombin med växter av alla de slag bland annat ett litet aprikosträd. Det planterades med kärlek i skyddat läge och tro det eller ej men nu blommar det.


Underbara lilla träd!      


Kan undra om allt sköter sig själv nu? Eller ska man ut med en pensel hälpa det lite på traven, det får undersökas men så mycket humlor som det finns ute denna vår borde naturen nog fixa till det själv tror jag!

Tulpaner och påskliljor blommar också fint i trädgården, och vårrensat har det blivit, har ett litet land kvar och utmed häcken in till grannen, nästa helg kommer det nog lite släkt på besök för en årlig beskiktning:) skojjar bara men jag fyller år snart och då är det ju trevligt att kunna visa upp en fin trädgård. Min snälla far har hjälpt mig med att bland annat vertikalskära gräsmattan, så innan regnet ska den gödslas.
          
                           

Pionerna är på frammarsch i trädgården önskar mej en gul pion, gärna en doft pion, det skulle förgylla mitt vackra och väldoftande pionland än mer!

I går kväll satt Anders och jag och spånade lite trädgårdsdrömmar, jag gjorde ett försök till skiss och han kunde nog utläsa det mesta även om jag och skisser specciellt inte i skalenliga riktigt går ihop! Anders min finan man har mer och mer börjat dela mitt stora trädgaårdsinttresse och det känns jätte roligt. För ett litet tag sedan hittade han boken, boken som jag letat efter flera år, som förlaget slutat ge ut och som har blivit allt dyrare på andrahandsmarknaden om den överhuvudtagit finns för har man väl köpt den så gör man inte gärna sig av med den. Boken heter Tasha Tudors trädgård, för den icke trädgårdsintresserade är Tasha en stor trädgårdsprofil och att se bilder från hennes trädgård är otroligt inspirerande.


                     Pioner


Soliga kramar Mari

Glad Påsk!

Hej i det fina vädret. Det har blivit lite påtning i trädgården nu några dagar, härligt tycker jag.
Såg att Backsippan slagit ut i går visst är den vacker.



Förra helgen var vi nere i Skåne för att fira Isak, vi han även med ett besök i Maglasäte och där blommade snödropparna fint invid lilla huset.



Det blommade även fin i Kävlinge, försökte mig på att ta kort på ett bi.

Nu är trädgårdsäsongen verkligen i gång, rosorna har fått näring, växthuset har blivit vårstädat, potatisen ligger och förgror, vi har börjat göra vårfint och kanskära landen, och diverse frön är sådda!

Ha det gått och ta vara på det fina vädret!
Kramar Mari


RSS 2.0