Helg

Idag fredag har jag haft en ledig dag, var hemma hos far min och försökte stötta upp hans enorma garderobsblommor.

Det blir förmodligen ett besök på Botaniska trädgården i GBG i helgen om Jag får med mig älsklingen vill säga.

Fyndade en fuksiabok på rean. Tillsammans med Majas lilla gröna så är jag rätt nöjd... har en hög med trädgårdsböcker från föregående år som jag ska mysa med någon dag....tänk om tiden gick lite saktare ibland...då skulle jag....:)

Ha en skön helg!
Kram Mari

Fröerna kom idag, Jippi!



Denna fina vårgrupp är en allahjärtanspresent från min syster....visst är den härlig blev fint tillsammans med kopparna med värmeljus tycker jag...Nu är snart våren här jag känner det!
Fröerna kom som sagt idag kändes jätteroligt att öppna det vaderade kuvertet...jag kan vekligen rekomendera att beställa fröer från rara växter det fungerade finfint.
I morgon fyller Rigmor år Stort Grattis, jag kommer och fikar.
Kom ihåg att i Kärlek och drömmar är allt möjligt!
Mari

Fettisdg!

Härliga semla.....barnen fick med sylt istf. mandelmassa idag på förskolan...själv har jag inte ätit någon än men man vet aldrig. Först vankas det  het kyckling....här doftar curry och ingefära i hela huset. Är det någon som vet om den ört som kallas curryplanta är ätlig....curry i påse är ju liksom en blandning av många kryddor? Det funderar jag på!

Ha det gott!


Fröer fröer fröer

Lite vårkänslor har man allt trots snön! Idag smög jag iväg en beställning till Rara växter, följande fröer är bestälda:


BASILIKA, BUSK 'Pistou'

BASILIKA, CITRON 'Lemonette'

GRÖNVIAL 'Lemonade'

MINIPENSÉ 'Babyface Lavender'

SMULTRON, GULT 'Yellow Wonder'

SPANSKVIAL 'Roseus'


Snöig helg



Ja så var det det med vårkänslorna, snön kom i fredags men idag söndag har det töat rätt så bra så jag och Anders kunde dricka en kopp kaffe på altanen...solen gick dock i moln så det belv en snabbfika!

Echinacea

Har flera växter ur släktet Echinacea i trädgården, här i Vinterskrud!



Ta vara på varandra!


Vår framsida

Vi har ett tag haft planer på att stenlägga vår framsida. Skulle vilja att det skulle kännas lite som en innergård inspirerad av Italien eller Grekland. Vi har börjat lite lätt med att plantera ett silverpäronträd "nordens olivträd". Skullle vilja ha höga betongkrukor med lavendel och rosmarin. Kanske kunde man i högra hörnet murra upp ett insynsskydd och innanför ha lite kompost! Vi får väl se vad det blir. KRAMAR


PS var på loppis idag inhandlade en gryta att plantera en sån där gulgrön emaljerad, köpte också en kaffekanna i samma stil! När jag kom till min syster hade hon en potta i samma material så nu blir det en massa fina vårplanteringar, får väl vänta lite till kanske DS

Brudorkidé och Kasper


Orkidéerna har badat!

    Fick växterna Näring igår då? Nej men idag av Anders! Jag har dock badat Orkidéerna idag lite nytta gör man allt. Denna vackra brud orkidé är en present från Ingela och Sven! Tänkte att Kasper också skulle få komma med på ett hörn, se ovan!

Jag bjuder på en närbild också!



Ta vara på varandra!

Näring

Borde ge fönsterträden vatten och näring ikväll men först behöver jag lite näring själv. Det blir fetaost och broccolibiffar lagade av Anders
Dessa vackra rosorna fick jag för övrigt av honom när jag tog examen!


Här kommer de!


Anders klippte äppeltäd idag


Vårtecken i trädgården idag, Primulan har börjat blomma!


Pelgonfröerna har grott och kommit upp ur jorden!

Härligt att se när det växer.

Pelagoner och tädgårdstidningar!!!

Nu vill jag ha vår, har satt pelagonfrön och paprika...Ja det kan man sätta i Januari februari. Eller man ska! för att få blommor i år i alla fall på pelgonerna. Är det någon som har tips på andra vackra blommor som ska sättas nu?

Fick en prenumeration på Allers trädgård i julklapp och har fått första nummret. Sen kom pappa idag med en massa Land tidningar som oxå ska ha trädgårdsspecial. Härligt med lite vår inspiration.

Trädgården är för övrigt lite grå för tillfället inte så mycket att ta kort på men snart ska nog primulorna börja blomma!!!

KRAM Mari

RSS 2.0